Energetisch GezinsTherapeut

Herken jij jezelf of jouw kind in een of meer van de volgende klachten?

Je hebt fysieke klachten. Misschien ben je al naar de dokter geweest, zijn er al meerdere onderzoeken gedaan, maar is er niet echt een oorzaak gevonden. Of er is wel een oorzaak gevonden maar deze kan niet verholpen worden of die verklaart niet waarom jouw klachten zo heftig zijn.

Je zit niet lekker in je vel, komt jezelf tegen in een steeds terugkerend gedragspatroon en het lukt je maar niet om daar uit te stappen. Onverklaarbare vermoeidheid, wisselende stemmingen, buikpijn, rugklachten, allergieën, slaapproblemen, hoofdpijn, concentratie-problemen, darmklachten, spier- of gewrichtspijnen, burn-out.

Heeft je kind onverklaarbare driftbuien, angsten, slaapproblemen, allergieën of blijft maar in bed plassen? Is het heel gevoelig voor prikkels en emoties van anderen, weet zich niet goed te uiten en is daardoor stilletjes en terug getrokken ? Of heeft je kind last van boze of verdrietige buien en zit het vooral zichzelf in de weg?

Onder bijna iedere aandoening zit ook een emotionele component. Niet verwerkte emoties, soms heel klein, soms groot kunnen een blokkade veroorzaken in het lichaam en daarmee een lichamelijke reactie doen ontstaan. Deze reactie kan heftig zijn, maar soms ook juist klein.

Als therapeut ga ik samen met jou of jouw kind op zoek naar die emotionele blokkades die jouw (fysieke) klachten veroorzaken en wordt met behulp van NEI-therapie (Neuro Emotionele Integratie) de blokkade in kaart gebracht. Tijdens deze behandeling geen ellenlange praatsessies, je komt vrij snel tot de kern en gaat direct met je blokkade aan de slag. Daarnaast maak ik ook gebruik van EFT ( Emotional Freedom Techniques), Familieopstellingen, tafelopstellingen, healing en afstemmingen.

Natuurgerichte therapieën gaan heel goed samen met reguliere zorg, ze kunnen elkaar zelfs versterken.

Als therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging van NEI Therapeuten, meer info hierover vind je op www.vvnt.nl

Interesse? Of heb je een vraag over iets wat hieronder niet benoemd staat? Neem voor meer informatie contact met mij op via het contactformulier of bel 06-46023079.

Ga van klacht naar kracht!

In welke situatie is Energetische Therapie bij Tussen hoofd en hart van toepassing?

 • Kinderwens of zwangerschapsprobleem
 • Een zwangerschap, iets heel bijzonders en unieks, maar niet vanzelfsprekend.

  Voor de conceptie zijn een vader en een moeder nodig. Maar ook een kindje die het lichaampje wil gaan bezielen.

  Stel je eens voor, een kindje zit op een wolkje en kijkt naar beneden. Hij ziet zijn vader en moeder, de ouders die hij heeft uitgekozen om bij geboren te worden. Een eerste verbinding met zijn toekomstige ouders is gemaakt. Deze verbinding van het kindje met de aanstaande ouders, maakt de kinderwens bij de ouders voelbaar en zet een bewustzijnsproces in gang.

  De ouders kunnen er nu voor gaan zorgen dat de omstandigheden waarin het kindje geboren wordt zo fijn en goed mogelijk zal zijn. Echter bepaalt het kindje het moment van de daadwerkelijke conceptie; de uiteindelijke sprong maakt het kindje zelf. We kunnen dus niet het tempo tot conceptie bepalen en hierdoor kan er veel frustratie ontstaan bij de aanstaande moeder, maar ook bij de aanstaande vader. Doordat er dan verschillende behoeften en verlangens zijn tussen moeder, vader en kind, kunnen er op verschillende niveau’s blokkades ontstaan. Ook onbewuste overtuigingen, trauma’s of emoties bij de toekomstige ouders kunnen ervoor zorgen dat een zwangerschap (nog) niet kan ontstaan.

  Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 echtparen problemen heeft in verband met vruchtbaarheid. In 20% van de gevallen zijn de oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap onbekend, dat wil zeggen dat er medisch gezien geen verklaring is voor het probleem. Echter kunnen het ook emotionele blokkades zijn die ervoor zorgen dat een zwangerschap uitblijft.

  Tijdens een consult in mijn praktijk kijk ik samen met jou (en je partner) naar de emotionele stukken achter het uitblijven van een zwangerschap.

 • Huilbaby’s
 • Huilt jouw baby veel en is het ontroostbaar. Heb je al van alles geprobeerd; allerlei onderzoeken zonder dat er een oorzaak gevonden wordt, andere voeding, bedje op een andere plek, steeds weer troosten en bij je dragen… maar niets helpt. Je kindje blijft huilen en je zit met je handen in je haar?

  Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het huilen van je kindje. Is er een traumatische ervaring geweest tijdens de zwangerschap? Zware en/of ingeleide bevalling? Of zijn er andere oorzaken die jouw baby energetisch heeft opgeslagen waardoor er blokkades zijn ontstaan en jouw kindje daar nu last van heeft?

  Samen onderzoeken we wat er speelt en koppelen deze ervaringen los zodat er meer rust ontstaat voor jouw kindje en voor jou als ouder

 • Lichamelijke klachten
 • Heb je last van steeds terugkerende lichamelijke klachten en is er geen aanwijsbare reden voor? Kijk dan eens naar wat deze lichamelijke klacht jou wil vertellen. Wat wil er gezien of gehoord worden? Is er iets wat je al geruime tijd onderdrukt? Spanning? Heftige ervaringen uit het verleden?

  Tijdens een consult onderzoeken we welke emotie er onder de klacht licht en waar en waarom dit ontstaan is. Door deze emoties en ervaringen los te koppelen los je de blokkade op en kan de energie weer stromen, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

  Van klacht naar kracht!

 • Persoonlijke groei/niet lekker in je vel
 • Je zit niet lekker in je vel. Je loopt continu tegen dezelfde problemen aan. Je zit in een cirkel en komt er niet meer uit. Je wilt een bepaald patroon veranderen, maar het lukt je maar niet om dit patroon te doorbreken. Je vraagt je af waarom iets wat je heel graag wilt, maar niet lukt.

  Vaak worden bepaalde patronen al vastgelegd in je baby of kindertijd, overlevingsmechanismen, (onbewuste) conflicten en (onbewuste) beslissingen. Vaak is dit vooral onbewust. Tijdens een consult maken we het onbewuste bewust en kunnen zaken helder worden en losgelaten worden, waardoor patronen doorbroken kunnen worden en persoonlijke groei weer mag gaan stromen.

 • Alleen geboren tweeling
 • Een alleen geboren tweeling is de enige overlevende van een tweeling- of meerlingzwangerschap.

  Uit onderzoek blijkt dat zeker 1 op de 8 zwangerschappen start met een tweeling of meerling. 90% Daarvan wordt alleen geboren, als enige overlevende. De meeste weten niet dat ze van oorsprong een tweeling zijn. Het merendeel van de embryo’s of foetussen overlijdt namelijk al in de eerste 9 weken van de zwangerschap. Dus vóór de eerste echo. Ook de moeder weet in de meeste gevallen niet dat ze zwanger is geweest van een tweeling of meerling.

  Als een vruchtje overlijdt in de baarmoeder, dan is dat voor de overlevende tweelinghelft een enorme schok. Dit verlies kan grote gevolgen hebben.

  Tweelingen hebben vanaf de conceptie al een intens hechte band met elkaar. Vroeg in de zwangerschap horen ze elkaars bloed stromen en elkaars hartjes kloppen. Ze voelen zich samen één. Als je tweelingbroertje- of zusje sterft in de baarmoeder dan kan dit een grote impact hebben op de overlevende tweelinghelft. Uit onderzoek blijkt dat ervaringen in de baarmoeder opgeslagen worden in onze lichaamscellen. (Dit geldt overigens voor iedereen). Vanuit deze ‘imprint’ leidt een alleengeboren tweeling zijn of haar leven. Het hechte samenzijn en het verlies ‘spelen’ ze in hun dagelijkse leven na. Dit uit zich in gedrag en emoties, zonder dat ze zich hier bewust van zijn. Dit noemen ze ook wel ‘the dream of the womb’ waar alleengeboren tweelingen in leven. Het is geen bewuste herinnering maar de ervaring die opgeslagen ligt in de lichaamscellen is wel degelijk echt.

  Als een tweeling samen geboren wordt, dan scheidt het gevoel van samen één zijn, samen een identiteit hebben, zich na een aantal jaren op een natuurlijke manier. Bij een alleengeboren tweeling heeft deze scheiding er nooit kunnen zijn. Veel alleengeboren tweelingen weten hierdoor niet precies wie ze zijn. Een verwarring van identiteit is een logisch gevolg. Zo ook onverklaarbare gevoelens als je eenzaam voelen, angst om in de steek gelaten te worden, iets missen maar niet weten wat of altijd op zoek zijn en niet weten waarnaar.

  Kenmerken van alleen geboren tweelingen:
  – Je voelt je van kleins af aan anders dan anderen.
  – Je voelt je niet begrepen maar je begrijpt jezelf ook niet helemaal.
  – Je weet dat je niet je volledige potentieel inzet.
  – Je hebt onverklaarbare lichamelijke klachten.
  – Je bent bang om afgewezen te worden.
  – Je voelt je in de steek gelaten. Maar door wie?
  – Diep van binnen voel je je alleen. Ook met fijne mensen om je heen.
  – Je hele leven zoek je al naar ‘iets’ maar je weet niet wat.
  – Wat je doet is nooit goed genoeg.
  – Je hebt moeite met woede; je hebt er te veel of juist te weinig van.
  – Je persoonlijkheid bestaat uit contrasten. Bijvoorbeeld: Je staat graag in het middelpunt en je bent erg verlegen.
  – Je ervaart snel een schuldgevoel zonder dat je begrijpt waarom. Ook als het om dingen gaat die niets met jou te maken hebben.
  – Je begint gemakkelijk met nieuwe dingen, maar je maakt niets echt af.
  – Je bent perfectionistisch en chaotisch tegelijk.
  – Je verlangt naar dat ene maatje, die soulmate. Maar niemand kan voldoen.
  – Je bent bezig met de dood: je hebt veel angst voor de dood of juist helemaal niet.
  – Je kunt door 1 enkel boos woord uit balans raken.
  – Je voelt je verantwoordelijk voor het geluk van anderen.
  – Je hebt vaak een onrustig gevoel wat je niet echt kunt verklaren.
  – Je bent hoogsensitief.
  – Je stelt je op een bepaalde manier afhankelijk op, alsof je het moeilijk vindt om op eigen benen te staan.
  – Financieel heb je nooit echt tekort maar je hebt ook nooit over. Wat er is moet er ook weer uit. Je vindt dat je het niet verdient.
  – Je hebt een drang naar controle.
  – Je hebt moeite met afscheid nemen.
  – Je bent snel gekwetst als de ander jouw behoefte niet ziet.
  – Je hebt ruimte voor jezelf nodig maar deze neem je niet.
  – Je hebt vaak een nieuwe uitdaging of ervaring nodig.
  – Je hebt innerlijke saboteurs die je hun gang laat gaan maar waar je ook een hekel aan hebt.
  – Je leeft naar ‘hoe het hoort’.

  Er zijn nog veel meer kenmerken. Iedereen zal iets herkennen, maar bedenk dat een alleengeboren tweeling bijna alles herkent. Het is doordringend en permanent aanwezig.

  Tijdens een consult kijk ik samen met jou naar de situatie in de baarmoeder. Wanneer kwam jij erachter dat je alleen was en welk trauma is daaruit ontstaan? Welke blokkades belemmeren jou om je werkelijke zelf te kunnen zijn.

  Leef jij jou eigen leven of die van jou tweelingbroertje- of zusje? Soms draag je zelfs twee rugzakken met je mee, die niet allebei van jou zijn. Samen kijken we naar welk levenspad en welk doel van jou is en welke van jou tweelingbroertje- of zusje. Zodat er meer rust ontstaat en je dichterbij jezelf komt

 • Zwangerschapsconsult
 • Jij (en je partner) hebt een hele grote wens om zwanger te worden. Een gezin te stichten. Maar de zwangerschap laat op zich wachten. Het lukt niet om zwanger te worden. Medisch zijn er al onderzoeken geweest en daar is niets uitgekomen.
  Samen met jou/jullie ga ik op zoek naar de reden waarom de zo gewenste zwangerschap niet lukt. Zijn er emoties/trauma’s bij de vader of moeder die dit blokkeren? Of heeft jullie toekomstige kindje iets nodig voordat deze kan ‘landen’ in mama’s buik?

 • Stuitligging van je ongeboren kindje
 • Aan het einde van de zwangerschap liggen de meeste baby’s met het hoofdje naar beneden. Dit heet een ‘hoofdligging’. Als je baby met zijn billen naar beneden ligt noemen we dat een stuitligging. Een stuitligging geeft meer kans op complicaties tijdens en na de bevalling. Daarom wordt vaak, in geval van stuitligging, het baby’tje uitwendig gedraaid. Deze handeling is onnatuurlijk en kan erg stressvol voor de baby en pijnlijk voor de moeder zijn.

  Soms is er een medische oorzaak voor deze stuitligging. Echter bij 85% van de stuitliggingen is er geen medische oorzaak te vinden.

  Hoe zou het zijn als jouw ongeboren kindje, die in een stuitligging ligt, zelf kan aangeven wat hij/zij nodig heeft om met het hoofdje naar beneden te draaien?

  In mijn praktijk stem ik samen met jou af op jouw ongeboren kindje om te kijken wat hij/zij nodig heeft om zelf deze draai te kunnen maken en klaar te zijn voor de bevalling.

  Soms zijn er emoties, traumatische ervaringen of blokkades die ervoor zorgen dat het baby’tje deze houding aanneemt. Ook kunnen het emoties of blokkades zijn welke overgenomen zijn van vader of moeder. Soms zelfs uit vorige generaties of vorige levens, die het baby’tje beperken zich volledig over te geven op dat moment.

 • Vragen over voeding of allergie
 • Behandelen en testen van voeding en allergieën.

 • Negatieve energie en entiteiten in je aura of in huis
 • Verwijderen van entiteiten en negatieve energie uit je aura en huis.

 • Familie opstelling / Tafelopstelling
 • Loop jij met levensvragen rond of stoot jij je steeds weer aan die spreekwoordelijke steen? Een familieopstelling / tafelopstelling geeft inzichten in je familiesysteem, waardoor grote vraagstukken helder worden en jij stappen kunt zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling.

 • Klachten in de vrouwelijke cyclus
 • Last van hormonale klachten? Onregelmatige menstruatie? Welke emoties bij jou zorgen ervoor dat deze klachten zich voordoen? Samen gaan we hiernaar op zoek.

 • Testen van vitaminen en mineralen
 • Testen of jouw vitaminen en mineralen in balans zijn. Zonder bloedprikken. Op een energetische manier kijken we of er tekorten zijn.

 • Emoties en gedrag bij baby’s en kinderen
 • Welke emoties en trauma gaat er schuil onder het gedrag van jouw kind? Wat wil jouw kind jou vertellen? Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het gedrag.

 • Vastzitten in familie, relatie, werk of gezin
 • Je hebt het gevoel vast te zitten in je relatie, je gezin of je werk. Het stroomt niet meer, het voelt niet meer goed. Wat nu? Je weet niet wat je moet doen. Hoe kan dit nu gebeuren? Waarom voel ik wat ik voel? Samen gaan we op zoek naar wat JIJ echt wil en waar jouw hart ligt.

 • Dislexie en dyscalculie
 • Kinderen of volwassenen die problemen hebben met lezen, schrijven of rekenen: Ze komen overal voor.

  Een veelvoorkomende leeruitdaging is dyslexie. Dyslexie betekent dat iemand meer dan gemiddelde moeite heeft met lezen en schrijven. De term komt uit het Grieks: dys betekent ‘beperkt’ en lexie betekent ‘woord’ en samen staat dyslexie dus voor ‘beperkt lezen’.

  Er zijn ook mensen die dezelfde problemen hebben met rekenen. Dat heet dan dyscalculie. Er zijn minder mensen met dyscalculie dan mensen met dyslexie. Zo weten we dat gemiddeld 1 op de 20 kinderen dyslexie heeft, waar de schattingen voor dyscalculie uiteenlopen van 1 op de 1000 tot 1 op de 100.

  Als je goed wilt kunnen lezen en rekenen zullen er verbindingen gemaakt moeten worden tussen je linker en rechter hersenhelft.
  Niet bij iedereen zijn deze verbindingen optimaal. Bij dyslectici lijkt het alsof de verschillende delen van de hersenen los van elkaar staan of langs elkaar heen werken. Wanneer je bijvoorbeeld een zin wilt lezen, moet je de letters zien, het woord begrijpen en van de zin het verband zien. Door de samenwerking van de linker hersenhelft (het denken) en de rechter hersenhelft (het gevoel), ontstaat er een logisch en gevoelsmatig kloppend geheel. Maar als deze samenwerking niet goed verloopt, kun je bijvoorbeeld niet uitleggen hoe je iets weet, ondanks dat je het toch wel weet.

  Als je dyslexie en dyscalculie op een energetische manier benadert, zien we dat dyslexie vaak verbonden is met de relatie met de moeder. Anderzijds heeft dyscalculie vaak met de relatie met de vader te maken. Of met een ‘spiegel’ in dit thema vader-moeder band. Ook zijn er veel overeenkomsten tussen alleengeboren tweelingen en dyslexie en dyscalculie.

  In mijn praktijk kijk ik samen met jou en/of je kind, naar welke onderdelen er op de diverse ontwikkelingsgebieden worden belemmerd. Ik maak de emotionele verstoringen inzichtelijk en behandel deze stap voor stap, zodat deze verstoringen en blokkades wegvallen en de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft meer geoptimaliseerd worden.

 • Autisme
 • Autisme is de ‘verzamelnaam voor gedragskenmerken die duiden op een kwetsbaarheid op o.a. de volgende gebieden: sociale interactie, communicatie, flexibiliteit in denken en handelen en het verwerken van informatie.

  Autisme kan zowel bij volwassenen als kinderen op veel verschillende manieren tot uiting komen en dit heeft invloed op alle levensterreinen, in alle levensfasen.

  Tijdens een traject-behandeling bekijken we in welke gebieden er (energetische) blokkades zitten en wanneer deze ontstaan zijn. Door deze blokkades te behandelen en af te voeren ontstaat er ruimte en kan de oorspronkelijke energie weer stromen. Dit geeft verlichting en verandering in deze gebieden, waardoor er positieve veranderingen ontstaan.

  Dit traject is geschikt voor volwassenen en kinderen en het traject wordt volledig afgestemd op- en in overleg met de betreffende persoon.

   

 • Spininversie
 • Elk atoom in het menselijk lichaam heeft zijn eigen kern en om deze kern zweven elektronen. Net zoals de planeten om de zon heen draaien. Elke planeet draait echter ook om zijn eigen as en dit geldt ook voor de elektronen. Bij een zogenoemde spininversie ofwel spin-inversion gaan deze elektronen de verkeerde kant opdraaien, dit is erg schadelijk voor het lichaam.

  De eerste symptomen van spininversie zijn:

  1. Je slaapt slecht
  2. Je bent moe, zelfs na een goede nachtrust
  3. Je krijgt steeds meer allergieën
  4. Koude handen en voeten

  Bij een spininversie zijn mensen absoluut therapieresistent. Dit houdt in dat ze niet positief reageren op wat voor soort therapie dan ook. Ze kunnen zelfs compleet averechts reageren op medicijnen, op massages, op acupunctuur, op homeopathie; simpelweg op alles. Het lichaam werkt tegen zichzelf. Voedingsmiddelen, vitamines en mineralen worden niet meer opgenomen. Niets helpt meer of werkt zelfs averechts. Mensen met spininversie worden regelmatig elektrosensitief. Dit houdt in dat ze gevoelig reageren op de elektromagnetische straling afkomstig van onder andere zendmasten, WiFi-routers, tv’s, laptops, tablets en mobiele telefoons.

  Spininversie wordt voornamelijk veroorzaakt door een extern magnetisch veld. Dit kan zowel een elektromagnetisch als een geomagnetisch veld zijn. Spininversie kan dus veroorzaakt worden door elektrische apparaten, maar ook door verstoringen in het aardmagnetisch veld.

 • Huisdieren
 • Ik behandel ook huisdieren met gedragsproblemen of lichamelijke klachten. Wil je meer weten of ik wat kan betekenen voor jouw huisdier? Neem dan even contact op.

 • (Terugkerende) Blessures
 • Steeds terugkerende blessures, een vervelend probleem. Terugkerende pijnklachten zijn vaak een boodschap van onderliggende (onverwerkte) emoties en/of trauma. Samen gaan we op zoek wat jou pijnklachten / blessures jou te vertellen hebben. De emoties welke deze blokkades veroorzaken worden losgekoppeld zodat al jouw energie weer kan gaan stromen en de pijnklachten / blessures verdwijnen.

 • Slaapproblemen / nachtangsten / Nightterrors
 • Als je kindje last heeft van nachtangsten, krijgt hij in zijn slaap een aanval waarbij hij gaat gillen en hij angstig is. Het lijkt of je kindje wakker is, maar dat is niet zo. Soms kan je kindje zelfs (onverstaanbaar) gaan praten.

  Tijdens een nachtangstaanval kan je kindje behoorlijk overstuur zijn en hard huilen of gillen. Het hart klopt vaak snel en je kind kan een rood gezicht krijgen en zweten. Misschien gaat je kleine zelfs schoppen en slaan. Je kind is op zo’n moment onbereikbaar, angstig en/of in paniek.

  Vaak zitten hier onverwerkte emoties en/of trauma’s onder die deze nachtangsten veroorzaken. Het is dus te verbeteren en zelfs helemaal te helen. Samen met jou en je kind gaan we op zoek naar de onderliggende reden van deze angsten, zodat jij en jouw kind weer heerlijk kunnen slapen.

 • Ontstoren vaccinaties en medicatie
 • Medicijnen en vaccinaties kunnen (ernstige) bijwerkingen veroorzaken. Door deze te ontstoren kunnen deze bijwerkingen verminderen en/of verdwijnen. Dit geldt voor van kindervaccinaties en COVID-19 vaccinaties. Ook het ontstoren van medicatie is mogelijk.

 • Trauma
 • Traumatische ervaringen hebben een enorme impact op je leven. Trauma is namelijk opgeslagen overlevingsstress, het zet zich vast in ons lichaam, waardoor het autonome zenuwstelsel ontregeld raakt, met alle gevolgen van dien. Hierdoor kunnen er diverse aandoeningen en klachten ontstaan.

  Wanneer deze vastgezette en opgeslagen overlevingsstress losgemaakt wordt, kan het zenuwstelsel meer en meer ontspannen, zodat de ontregeling kan helen, er ruimte ontstaat en er een stabiele basis ontstaat. Hierdoor kunnen aandoeningen en klachten helen en verdwijnen. Ik maak hiervoor gebruik van EFT (Emotional Freedom Techniques)

  Aandoeningen en klachten n.a.v. Trauma:

  • Chronische ziektes zoals chronische pijn, chronische vermoeidheid, migraine en fibromyalgie.
  • Lage eigenwaarde en weinig zelfvertrouwen.
  • Diagnoses zoals autisme, ADHD, ADD, PTSS, Borderline, depressie e.a.
  • Burn-out en/of zware vermoeidheid.
  • Angststoornissen.
  • Moeite met gewicht verliezen ondanks diëten en sporten.
  • Moeite met concentreren en een ‘vol hoofd’ met gedachten.
  • Moeite met het op een gezonde manier uiten van woede.
  • Moeite met het stellen van grenzen.
  • Steeds terugkerende patronen van toxische relaties.
  • Moeite met slapen (niet in slaap kunnen vallen of niet uitgerust wakker worden).
 • Elektromagnetische straling, aardstralen en wateraders
 • Elektromagnetische straling, wateraders, aardstralen en negatieve energie beïnvloeden onze gezondheid en die van onze dieren.

  We ontkomen er bijna niet meer aan, onze hele omgeving zit vol met elektromagnetische straling. Helaas beïnvloed deze straling onze levenskracht. Deze straling zorgt ervoor dat de frequentie van de levensenergie bij een mens, een dier of leefomgeving, flink omlaag gaat. Als deze frequentie van de levensenergie hierdoor te laag wordt kunnen jij, eventuele huisdieren of vee er zelfs ziek, depressief of andere lichamelijke en mentale klachten van krijgen. Ook slecht slapen en altijd moe wakker worden is een veel voorkomend probleem. Vaak reageren dieren hierop door niet meer op een bepaalde plaats te willen zijn/staan/slapen. Ze ervaren stress of slechte eet- of drinkgewoontes. Of ze maken een omweg naar de plek waar ze naar toe willen.

  Bronnen die onze levensenergie negatief beïnvloeden zijn o.a. iPads en tablets, lampen, Wifi-routers, wasmachines en magnetrons, (mobiele)telefoons, slimme meters, hoogspanningskabels, zendmasten, babyfoons, printers/kopieerapparaten, zonnepanelen en windmolens.

  Daarnaast zijn er wateraders, dit zijn een soort beekjes of rivieren die onder de grond lopen. Dus in de aarde. Hier stroom fysiek water door en soms is er sprake van stilstaand water. Ook zijn er aardstralen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Aardstralen is een verzamelnaam voor de energiebanen van de Aarde. Deze energiebanen van aardstralen en wateraders, kunnen zowel positief, neutraal als negatief zijn voor de mens.

  De negatieve stralingen en stoorvelden die vanuit de aarde komen, kunnen schadelijk zijn voor mens en dier, ze kunnen ziekmakend zijn. Het verlaagt de frequentie van de levensenergie. Het is dus beter voor je gezondheid om deze negatieve straling te vermijden. Ook is het geen goede plek om op te slapen of te verblijven. Je ervaart dan slaapproblemen, voelt je continu moe of zelfs vaak ziek.

  Gezien deze aardstralen en wateraders al eeuwenlang deel uitmaken van een omvangrijk netwerk in onze aarde is weghalen geen optie. Wel is het mogelijk de negatieve energie om te vormen naar een positieve, hogere energie die de levensenergie van mens, huisdier, vee en leefomgeving niet meer belemmeren.

  Zoals ik hierboven uitgelegd heb kan negatieve straling gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid. Zeker als jij, je huisdier of vee nu klachten ervaren is het interessant om te testen of jouw bed, je werkplek, de (slaap)plaats van je dieren, of de stal van het vee, op een aardstraal of waterader staat. Of dat er negatieve invloed is van elektromagnetische straling (EMS) vanuit je omgeving.

  Wil je weten of je hiermee te maken hebt en hoe ik je kan helpen, neem dan contact met mij op.

  Samen maken we de vertaalslag van het onderbewustzijn naar het bewustzijn.