Wie ben ik?

Mijn naam is Marieke Zuidema, Levenscoach, Energetisch Gezinstherapeut, NEI-therapeut en moeder van twee lieve jongens. Op mijn pad heb ik veel meegemaakt; verdriet, teleurstellingen, liefde, vertrouwen, hoop, verlies, rouw, angst, ziekte en heel veel stress wat leidde tot een burn-out.

Ruim 12 jaar werkte ik in het vastgoed. Ik werd moeder van onze oudste zoon en het werk raasde door. Ik bleef alle ballen in de lucht houden. Mijn reserve-energie raakte op. In 2011 kreeg ik een burn-out, een periode waarin ik gedwongen werd rust te nemen en de balans op te maken tussen werk en privé.

In 2013 overleed plotseling mijn man en vader van onze kinderen. Door dit overlijden werd ik nog meer met de neus op de feiten gedrukt; ik moest naar mezelf gaan kijken. De jaren die volgden heb ik mij verdiept in mijzelf, mijn angsten onderzocht, ben ik op zoek gegaan naar mijn innerlijke kompas en ben ik dicht bij mezelf gekomen. Ik werd me bewust van wie ik werkelijk was en wat de zingeving van het leven was.

Mijn missie werd glashelder: vanuit mijn hart mensen begeleiden naar geestelijke en lichamelijke gezondheid.

In 2016 startte ik de HBO opleiding Holistisch coaching en counseling in Huizen, met daarnaast een studie psychosociale en medische basiskennis. Yes! Ik kwam nog sterker in mijn kracht te staan. Mijn missie werd steeds duidelijker. Ik accepteerde mijn hooggevoeligheid en leerde dat juist in te zetten. Ik ging van hoofd naar hart. Een opluchting en een heerlijk vrij gevoel. Het gevoel dat ik jou ook gun!

Eind 2019 werd mijn zoontje ernstig ziek. Door het doorlopen van het ziekteproces van mijn zoontje, ervaarde ik nog meer dat niet alles tastbaar en medisch te verklaren is. Ik kwam in aanraking met het onderbewustzijn, het energetische deel van ziek zijn; oorzaken, trauma’s, blokkades, processen en de uiting hiervan door middel van fysieke klachten en gedrag. Ik ontdekte het prachtige instrument, de biotensor: een bio-energetisch meet- en testapparaat. Het is een heel gevoelig meetinstrument, het vangt trillingen op en neemt de onderlinge verschillen waar. Zo onderzoek ik bijvoorbeeld het lichaam op fysieke, emotionele en spirituele verstoringen en blokkades. Met de biotensor kan ik vervolgens testen wat er nodig is om deze verstoringen aan te pakken. Tijdens de opleiding energetisch gezinstherapeut die ik hierna volgde, leerde ik daarmee te werken. En inmiddels is de biotensor een verlengstuk van mezelf geworden die ik inzet in mijn praktijk.

Vol overgave en passie begeleid en behandel ik nu mensen vanuit mijn eigen praktijk Tussen Hoofd en Hart.