Levenscoach

’Iets’ voelt niet goed. Maar wat? Je bent onrustig. Je twijfelt over van alles. De spanning giert door je lijf. Je hebt vragen, de hele dag door. Kleine afwegingen maar ook grotere levensvragen. Je hebt nogal wat doorstaan. Verlies, verandering in werk of tegenslagen in de liefde. Doe ik het wel goed als ouder? Heb ik de juiste baan – wie ben ik nou eigenlijk?

Hoe zou het zijn als je (meer) zou accepteren wat je voelt? Je niet laten leiden door anderen. Zelf koers bepalen door de unieke stroom van jouw hart te volgen. Samen bewandelen we de weg vol (levens)vragen. Reik me de hand, volg je hart en durf de beste versie van jezelf te zijn.

Kom lekker zitten in mijn praktijk. Of we gaan wandelen – wat jij fijn vindt. Ik ben Marieke Zuidema en ik kan jou (op holistische wijze) begeleiden en op zoek gaan en, samen met jou, eventuele antwoorden vinden op levensvragen.

Ik heb een holistische visie: alles is met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. Ik kijk naar de mens in zijn totaliteit: een mens is fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel één dynamisch geheel. Dit houdt in dat je eet- en leefwijze, je emotionele gesteldheid, erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt.

Ik werk vanuit de vijf natuurgerichte principes
1. Energie – Alles in en om ons heen bestaat uit energie.
2. Prikkeloverdracht – De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel.
3. Drainage – In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting.
4. Voeding – Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof.
5. Geestelijk welzijn – Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn.

Daarom behandel ik graag levensvragen; zij overstijgen de alledaagse, praktische vragen. Antwoorden vinden in jezelf, in plaats van buiten jezelf. Durven vertrouwen op je innerlijke stem en kracht. Ratio overschreeuwt namelijk nogal eens wat, vaak onterecht.

In welke situatie is coaching/counseling bij Tussen hoofd en hart van toepassing?

  • Burn-out
  • Rouwproces
  • Vastzitten in familie, relatie, werk of gezin
  • Wie ben ik en wat wil ik?
  • Stagnatie in (veranderende) levensprocessen
  • Transformatieprocessen in hogere zin

Belangrijke aspecten zijn hierbij om echt in het dieper bewustzijn te onderzoeken, angsten te ontdekken en een proces aan te gaan met jezelf. Mijn kennis en hulp in combinatie met jouw reflectievermogen én de bewuste keuze om met jezelf aan de slag te gaan, maken voor jou de weg tussen hoofd en hart helder. Met balans, rust en vertrouwen in jezelf en je leven als gevolg!

Belangrijk voor ons beiden is dat er een klik is. Als er geen openheid en eerlijkheid kan zijn, heeft een coachingstraject minder effect. Daarom maken we eerst vrijblijvend kennis. Zo kunnen we van beide kanten ervaren hoe het voelt.